tisdag 19 november 2013

4 veckors dräktighet

Tisdagkväll.

De senaste dagarna har varit lite omtumlande i privatlivet. Men det är väldigt viktigt  för mig  att Sheila inte har någon stress runtomkring sig så  vi har tagit det lugnt ändå. 

Idag har Sheila iallafall påbörjat den 4e veckan av sin dräktighet. Det känns helt overkligt  just nu att Sheila förhoppningsvis om 5 veckor har egna små liv att ta hand om. En overklig men extremt tillfredsställande känsla för både matte, husse och våra närstående.!

Idag var det dags för mätning (och egentligen vägning, men är inte hemma för tillfället).

Bröstkorg: 58cm (+2cm på två dagar!)
Midja: 50cm (samma som senast)

Tecken på dräktighet (just nu):
1) Ännu mer rosa, samt större bröstvårtor
2) Gnällig (troligtvis illamående)
3) Får klökningar till och från 
4) Extremt trött, vill ligga nära, nära 
5) Bredare över ryggen, lite rundare 
6) Kissar ofta (skvätter)
7) Äter knappt 

Dock så ska man alltid ha i åtanke att alla dessa tecken kan tyda på skendräktighet (som alla tikar upplever (mer eller mindre) efter löp.
Dessutom kan tiken också absorbera sina valpar om hon tex skulle utsättas för stress eller på något sätt känner sig otrygg med att föda sina valpar till världen. 

Jag gör just nu allt i min makt för att Sheila ska  ha en så lugn och trygg miljö som vanligt och samtidigt så passar jag på att överösa henne med kärlek på samma gång :-) 

Lite mobilbilder (tyvärr) från de senaste dagarna: 


























PUSS & KRAM FRÅN SOFFPOTATISARNA




1 kommentar:

  1. Hon känner trygghet och tillit till er. Kunde inte ha det bättre. Men förstår dina tankar har dem själv varenda gång. Även om jag vet nu att Thea väntar så vet man ju aldrig hur det slutar. Usch vänta valpar är jobbigt=) Kram på dig i all det jobbiga

    SvaraRadera